בשיעורי ההתעמלות בשיטת מחשבת הגוף, כמו בחיי היומיום, אנו עוברים בין ממצב למצב בשלל אפשרויות. למשל, ניתן לעבור מקימה לישיבה באופנים שונים העובדים על כל קשת השרירים וטווח המפרקים.
הדגש בהנחיית השיעור הוא לא רק על מה עושים אלא בעיקר על איך עושים.
ככל שהמעברים יתבצעו בשטף, בתזמון נכון, יעשו בתיאום עם כל חלקי הגוף ויתבססו על תחושות נכונות של מבנה הגוף, המשקל, המרחב והזמן, כך התנועה תתרום לבריאות גופנית מיטבית בפחות נזקים מצטברים וללא כאבים.
עבודה בתנועה איטית אינה קלה לביצוע משתי סיבות:
- משום שאנו רגילים לחיות במרוץ נגד הזמן ולעשות פעולות במהירות, פעולות המתקשרות להישגים ולתחרותיות- ערכים הנחשבים בחיים המודרניים
- בגלל העדר התנופה (כוח חיצוני) שעוזר בהתעמלות דינאמית. אף על פי שלמתבונן מהצד ההתעמלות נראית קלה היא כרוכה במאמץ גבוה. המעקב אחרי התנועה ואיכותה דורשים כושר ריכוז, שקט נפשי ואורח רוח על מנת להבחין בדקויות של המנחים השונים ובתחושת הגוף. בהנחיה מקצועית, מפתחים המתעמלים שליטה גופנית ויחד עם הרוגע, השלווה וההשפעות המיטיבות של התנועה, יוצאים המתעמלים מהשיעורים בתחושת אנרגיה וחיוניות.
ההתקדמות נמדדת בתחושה הפנימית מתוך הקשבה לגוף. כך אנחנו יכולים לזהות ביתר קלות
מה עושה לנו טוב ומה גורם נזק. התנועה היסודית והמושלמת לגוף שלנו, היא זו שבסופו של דבר מביאה לתחושה של בריאות.
נהפוך הוא. השקט מכניס תחושת רוגע לגוף, שהוא כל כך זקוק לה, בייחוד בעידן המודרני שבו הוא מגורה ללא הפסקה. החיבור לגופנו בסביבה רגועה ושקטה מכניסה לגופנו שפע של אדרנלין ומאפשרת לנו לתפקד הרבה יותר טוב.
השרירים החלשים הם אלו שבבטן, לכן העומס על הגב וברכיים גדול יותר. התעמלות בשיטת מחשבת הגוף, עושה עבודה מקיפה על חיזוק שרירים אלו.
בעבר, ההמלצה הגורפת של הרופאים בזמן כאבי גב, כאבים בשכמות או בצוואר – לשכב במיטה וכמה שפחות לזוז. היום ההמלצה היא לעשות תנועות לא מוגזמות במינון נכון.
כוח וגמישות קשורים זה בזה. שניהם משפיעים על התפקוד הגופני ועל היכולת להתנועע.
הכוח נמדד בעוצמת כיווץ השריר והגמישות מתבטאת בטווחי תנועה טובים במפרקים.
במצב אופטימאלי רצוי לאזן בין כוח לגמישות בתבונה וברגישות בהתאם לגיל, לנתוני הגוף ולדרישות הגוף ביומיום.
והכי חשוב לא להגזים לשום כיוון. כוח וגמישות מומלצים לטיפוח כבר מגיל צעיר.
הליכה על הליכון זה כמו ללכת לשום מקום. זה להיות קשור למכונה שהופך אותך להיות חלק ממנה. אומנם אפשר לבחור את קצב ההליכה, אבל ההליכה היא חד גונית ומשעממת. הרגליים משיגות את היכולת להישאר במקום. בעוד שההליכה בשטח מגוונת והגוף מגיב לתנאים בו. (אבן, מכשול).
קצב ההליכה, אורך הצעד והמהירות- משתנים. מומלץ ללכת על אדמה ,חול ,דשא או בש
דה. ההליכה בטבע מרגיעה, שוברת שיגרה ומאפשרת לנו להבחין בפרטים ולהקשיב טוב יותר לגופנו. החוץ מעודד הליכה לאורך זמן והליכה ממושכת המתבצעת בנשימה סדירה וללא התנשפויות, היא חלק מהכושר הגופני והיא עדיפה ומומלצת בהרבה מאשר הליכה על הליכון.
שינה מוגדרת כמצב פיזיולוגי ומטרתה לתת הפסקה ומנוחה למח ולגוף. זמן השינה נע בין 6-8 שעות בממוצע כל לילה והשינה תופסת קרוב לשליש מחייו של האדם.